Veilig judoën thuis zonder blessures


Een enthousiast judoka doet thuis oefeningen om de judo technieken goed te beheersen. Dan is een juiste judomat een vereiste om de oefeningen zonder blessures te kunnen doen. Uiteindelijk wil je gaan voor een hogere dangraad.

Door corona sportschool dicht
Door corona zijn vele sportactiviteiten niet mogelijk. De pandemie is hardnekkig en de besmettingsgraad loopt op. De reproductiefactor stijgt boven de norm van één. Dit betekent dat de besmetting zich snel kan verspreiden. Om persoonlijk contact te voorkomen worden onder andere sportscholen gesloten. De fanatieke sporter is dus beperkt tot het doen van sportactiviteiten in de eigen omgeving.

Thuis trainen
Voor de judoka zijn de foam puzzelmatten met een afmeting van 100 x 100cm uitermate geschikt om thuis de sport te beoefenen. Deze matten zijn uitsluitend geschikt voor eigen gebruik en niet voor professionele doeleinden. De foam matten bieden voor de eigen oefening voldoende bescherming. De mat breekt de val waardoor jij je been, heup en schouder worpen perfect en zonder blessures kunt verbeteren.

Matten voor de sportschool
Voor professioneel gebruik zijn er matten met een vinyl en antislip laag. Deze matten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en zijn gecertificeerd. Essimo is bijvoorbeeld een toonaangevend merk in judosportartikelen en wordt gebruikt op officiële kampioenschappen zoals nationale wedstrijden en Olympische Spelen.

Japanse verdedigingsport vereist zelfbeheersing
Judo is een sport die al vanaf jonge leeftijd beoefend kan worden. Oorspronkelijk is het een Japanse verdedigingsport. Veel mensen herinneren zich Anton Geesink en Ruska. Het voordeel van judo is dat naast het bewegen ook een opvoedkundig aspect speelt. Sporters worden geleerd om te gaan met normen en waarden. Zelfbeheersing is belangrijk, maar ook samenwerken.

De kleur van de band die de judogi dicht houdt, geeft het niveau aan. De beginneling begint met witte band. De niveaus zijn ingedeeld volgens het Kyu-systeem. De top van dit systeem is de bruine band. Na dit systeem bestaat er het DAN-systeem. De sporter dient alle kyu’s behaald te hebben voordat hij of zij zich verder kan bekwamen. Er zijn in totaal 11 niveaus of graden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *