Wandelen doet niet onder voor hardlopen

Wandelen wordt vaak gezien als een soort bezigheidstherapie voor wat oudere mensen die van de mooie omgeving willen genieten. Veel mensen zien het niet als een volwaardige workout zoals fitnessen in de sportschool of hardlopen. Toch heeft een eindje wandelen veel voordelen voor je gezondheid! Ook dit kan als een duurtraining worden gezien. Lees hier welke voordelen wandelen je kan brengen. 

Geen aanslag op je lichaam 

Wandelen is, in vergelijking met andere sporten, niet een echte aanslag op je lichaam. Vandaar dat het soms niet als een serieuze workout gezien wordt. Een wandeling is echter wel super gezond, omdat het zorgt voor soepelere spieren en gewrichten. Er is een kleine kans dat je je lichaam echt kan overbelasten door te wandelen. Hardlopers of bodybuilders lopen veel vaker blessures op dan wandelaars! 

Calorieën verbranden

Het kan niet ontkend worden dat je met een uurtje spinning of intensief hardlopen meer calorieën verbrandt dan wandelen, maar vaak wordt het aantal calorieën dat je verbrandt tijdens het wandelen wel onderschat.  Als je een rustig wandeltempo van ongeveer 5 kilometer per uur aanhoudt, verbrandt je ongeveer 60 kilocalorieën. Hoe zwaarder je bent, hoe meer calorieën je verbrandt! Vooral voor wat zwaarlijvige mensen is het dus ideaal om te gaan wandelen, omdat het minder conditie vereist dan bijvoorbeeld een uurtje gaan spinnen, maar je er wel veel calorieën mee verbrandt. 

Goed voor je concentratie!

Een stukje gaan wandelen is ideaal voor als je de hele dag al geconcentreerd ergens mee bezig bent en even iets anders wilt gaan doen om je hoofd wat rust te geven. Veel mensen kiezen er dan voor om even hun telefoon te checken of tv te kijken. Hiermee geef je je hoofd totaal geen rust, met een stukje wandelen wel. Wandelen bevordert namelijk je creativiteit en probleemoplossend denkvermogen. 

Geen professionele uitrusting nodig

Wandelen kun je altijd en overal doen. Je hoeft je er in principe niet voor om te kleden. Het enige wat aan te raden is om een goed paar schoenen te hebben en misschien een handige rugzak om je eten en drinken in te bewaren. De echte wandelfanaat moet daarom zeker eens een kijkje nemen op de site van CheapOutdoor. Hier is alles te vinden voor jouw perfecte wandeling! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *