Fitness

Met vriendinnen aan trailrunning beginnen? Dit zijn onze tips

Als je aan trailrunning denkt, stel je je vast voor dat je met je vriendinnen door het bos rent. Misschien doet je groep al veel aan trailrunning, of misschien heeft nog niemand in je groep het ooit geprobeerd. Hoe dan ook, ik denk dat de beste manier om samen met je vriendinnen trails te gaan lopen is om eerst samen wat korte stukjes te gaan lopen.

In dat geval zou ik aanraden om een aantal runs van twee mijl of minder te doen. Deze kortere runs bieden een goede gelegenheid om te zien of je trailrunning leuker vindt dan weglopen of dat het gewoon niets voor jou is. Als trailrunning nieuw voor je is, kun je met deze kortere runs zien wat trailrunning inhoudt zonder je meteen aan een lange duurloop te wagen. Je kunt verschillende trails uitproberen en zien wat het beste werkt voor jou en je vrienden.

Als je al veel trailrunning hebt gedaan of als dit iets is wat je echt met je vriendinnen wilt doen, dan is het handig om als eerste een 5k of 10k race uit te proberen. Trailraces zijn leuk omdat er meestal meer vrijwilligers en toeschouwers zijn dan bij wegwedstrijden en omdat ze meestal in parken of andere buitengebieden zijn.

Tips voor het vinden van de juiste trailschoenen

Om direct de juiste trailschoenen te halen, zijn er ook genoeg tips om te geven. Trailschoenen zijn duur en waarschijnlijk het belangrijkste stuk gereedschap dat je als hardloper koopt, dus het is de moeite waard om de juiste te kopen. Tegen de tijd dat je je eigen paar hardloopschoenen hebt gekocht, heb je waarschijnlijk al tientallen schoenen van anderen gepast – bij wedstrijden en in winkels en in de kasten van je vriendinnen. Hier is een grote tip om je te helpen het juiste paar voor jezelf te vinden:

Het vinden van goede loopschoenen kan gemakkelijk zijn als je weet waar je moet zoeken. Als je haast hebt, kun je bij de plaatselijke sportzaak terecht voor een behoorlijke selectie hardloopschoenen. Maar als je wilt dat je schoenen lang meegaan, en je wilt dat ze goed passen, blijf dan bij de speciale hardloopwinkels en speciale schoenketens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *