Wat u moet weten voordat u een hoortoestel koopt

Hoortoestellen kunnen ongelooflijk nuttig zijn voor mensen die moeite hebben met het verwerken van geluid, hetzij door leeftijdsgebonden gehoorverlies of andere medische aandoeningen. Hoewel sommige mensen het idee om een hoortoestel te dragen misschien afwijzen, heeft de moderne technologie ze kleiner en slanker gemaakt dan ooit tevoren. Maar voordat u besluit een hoortoestel te kopen, moet u een aantal dingen weten. Laten we eens kijken naar wat u moet overwegen bij de aanschaf van een hoortoestel 

Soorten hoortoestellen 

Het eerste waar u rekening mee moet houden is het type hoortoestel dat het beste bij uw behoeften en levensstijl past. Er zijn tegenwoordig vier hoofdtypen hoortoestellen op de markt – onzichtbaar in het kanaal (IIC), volledig in het kanaal (CIC), in het oor (IHO) en achter het oor (AHO) – en elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen. IIC- en CIC-hulpmiddelen zijn piepklein en zitten diep in de gehoorgang, waardoor ze van buitenaf vrijwel onzichtbaar zijn. IHO en AHO modellen zitten geheel of gedeeltelijk buiten de gehoorgang, waardoor ze groter zijn en meer functies hebben, maar van buitenaf wel beter zichtbaar zijn. Kies het type dat het beste bij u past! 

Functies en accessoires 

Hoortoestellen hebben verschillende functies, afhankelijk van het model dat u kiest. Enkele veel voorkomende functies zijn ruisonderdrukking, Bluetooth-connectiviteit voor het streamen van audio van telefoons of andere apparaten, directionele microfoons voor een betere geluids helderheid in lawaaierige omgevingen, oplaadbare batterijen voor het gemak, en automatische volumeregeling voor het veranderen van het geluidsniveau in de loop der tijd. Afhankelijk van de functies van uw toestel hebt u misschien ook extra accessoires nodig, zoals een afstandsbediening of een neklus. Vraag naar deze functies voordat u tot aankoop overgaat, zodat u precies krijgt wat u nodig hebt!  

Conclusie 

De beslissing om al dan niet een hoortoestel aan te schaffen is een belangrijke beslissing die niet lichtvaardig moet worden genomen. Het is belangrijk dat u uw onderzoek doet en uitzoekt welk type toestel het beste bij uw specifieke behoeften en levensstijl past – niet zomaar een toestel is goed genoeg! Als u uw onderzoek naar de verschillende modellen en accessoires hebt gedaan, is het tijd om met een audioloog te praten die u kan helpen bij het vinden van de perfecte pasvorm! Met enige zorgvuldigheid vooraf kan de aanschaf van een hoortoestel nieuwe communicatiemogelijkheden bieden die voorheen niet beschikbaar waren – wacht dus niet langer! Begin vandaag nog met het vinden van uw perfecte toestel!

Bron: www.onlinehoortoestel.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *