Beginnen met sporten?

Heb jij de kick te pakken met je goede voornemens op basis van sporten en gezondheid maar kan je toch nog wat beginners hulp gebruiken? Neem eens een kijkje bij Fitness Delivery, zij hebben een heel arrangement aan fijne, kwaliteit volle ‘at-home’ fitness apparatuur voor alle niveaus! Met de ‘je-weet-wel’ pandemie semi achter de rug hebben we meer en meer ingezien hoe kostbaar tijd is maar ook hoeveel je eigenlijk wel niet thuis kan doen, zo ook sporten. In dit artikel helpen wij jouw je sport routine thuis optimaliseren.

Wat vind ik leuk om tijd aan te besteden?

Het allerbelangrijkste is denk ik wel dat je gaat uitzoeken wat jij nou leuk vindt om te doen. Van actie komt namelijk motivatie, dus probeer meerdere dingen uit om erachter te komen wat jou dit kan geven. Je kan proberen hardlopen op een loopband, die komen vaak met trainingsprogramma’s erbij, je kan de hometrainer uitproberen maar ook starten met krachttraining met het gebruik van krachtstations en dumbbells. Denk ook na hoeveel plek je hebt om op te geven voor nieuw apparatuur, een krachtstation neemt meer plek in dan dumbbells dus als je voor krachttraining gaat maar niet veel plek hebt dan kan je hiervoor gaan.

Creëer een routine voor jezelf

Een ander cruciaal iets wat zal bijdragen aan een lange termijn toewijding is het creëren van een goede routine die je makkelijk kan volhouden. Bekijk je werk-/school schema en beslis voor jezelf welke dagen jij sowieso een plekje vrij kan en wil maken voor een uurtje sporten. Tuurlijk in de realiteit zullen er externe en onverwachte factoren altijd meenemen zoals dokter afspraken oid. maar als jij al besluit elke week minimaal 3 keer te willen sporten creëer je een verantwoordelijkheidsgevoel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *