personal trainer

Met een personal trainer cursus kun jij direct aan de slag

Droom jij ervan om mensen te helpen in de sportschool, dan is het een goed idee om een personal trainer cursus te volgen bij een erkend opleidingsinstituut. Deze cursus is niet verplicht en theoretisch mag iedereen zichzelf een personal trainer noemen. Maar toch zijn er goede redenen waarom het slim is om daarin te investeren. Hier vind je handige informatie die je vast goed kunt gebruiken als jij een personal trainer cursus gaat zoeken.

Wat is een personal trainer cursus?

Er zijn een groot aantal cursussen die je kunt volgen om personal trainer te worden. De personal trainer cursus waar de meeste mensen mee beginnen en die aan de basis liggen van alles zijn Fitnesstrainer A en Fitnesstrainer B. Nadat je deze hebt gevolgd kun je je cliënten een persoonlijk trainingsplan geven en hen met goed en veilig advies ondersteunen bij het bereiken van hun doelen. Je leert over anatomie, blessurepreventie, kracht- en cardiotraining en gezonde voeding. Cursus B gaat verder in op de materie die in cursus A wordt uitgelegd. De cursus bestaat uit theorie met een test en een stage met een begeleider. Naderhand ben je volledig klaar om er zelf tegenaan te gaan.

Wat zijn de voordelen?

Om een personal trainer cursus te mogen volgen, moet je geld investeren. Maar, zoals het onderstaande lijstje met voordelen duidelijk aangeeft, een goede cursus is de investering meer dan waard.

  • Je krijgt met een personal trainer certificaat sneller werk bij de sportschool of sneller cliënten als je voor jezelf begint.
  • Het certificaat van een personal trainer cursus is een duidelijk bewijs van kwaliteit voor je cliënten en daar betalen ze graag meer voor.
  • Jij kunt je cliënten met zekerheid veilig advies geven en helpen beter te worden. Je maakt beslissingen over iemands gezondheid en dat doe je niet door te gissen.
  • De overgang naar een betaalde functie is soepeler, omdat je tijdens je personal trainer cursus al praktijkervaring hebt opgedaan.
  • Nadat je deze cursus hebt gevolgd kun je jezelf verder ontwikkelen als personal trainer. Specialisatie is altijd een optie en ook goed voor je carrière.

Waar kun je een cursus volgen?

Er zijn verschillende opleidingsinstituten waar je een cursus tot personal trainer kunt volgen. Het is dan wel belangrijk dat je een kwalitatieve cursus krijgt waar je ook echt wat van leert. Kies daarom voor een erkend instituut en voor een cursus waarbij zowel theorie als praktijk wordt gegeven. Bij een goede personal trainer cursus zijn deze twee evenredig verdeeld. Lees recensies door van voorgaande cursisten en kies voor een cursus waarbij je ook moet stage lopen onder begeleiding.

Volg een cursus voor een knallende start

Wil je je carrière als personal trainer goed voorbereid en vol zelfvertrouwen beginnen, dan is het volgen van een personal trainer cursus altijd een goed idee. Je cliënten zijn dan in goede handen en beginnen hun doelen te halen. Een carrière als personal trainer is gevarieerd en interessant. Met de juiste papieren maak jij er vast een groot succes van.

Wil je nog meer redenen waarom het volgen van een opleiding tot personal trainer iets voor jou is? Kijk dan op https://overloadworldwide.nl/!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *