Zo onderhoud je een hippe E bike

Heb jij al eens gehoord van een hippe E bike? Als je deze elektrische fiets aan gaat schaffen, hangt hier vaak een flink prijskaartje aan. De fietsen zijn immers een stuk duurder dan een gewone fiets. Na de aankoop van de fiets bij een professional als VanSprint wil je er ook voor zorgen dat je kunt genieten van een lange levensduur. Er zijn een groot aantal onderhoudszaken die je zelf uit kunt gaan voeren. Maar welke zijn dit dan en hoe kun je ze uitvoeren? Door verder te lezen weet je wat je kunt doen. 

Onderhoudsbeurt bij een hippe E bike 

Een hippe E bike heeft over het algemeen niet veel meer onderhoud nodig dan een gewone fiets. Tijdens jouw aankoop krijg je al te horen wanneer er onderhoud moet plaatsvinden. Dit wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het aantal kilometers dat je met de fiets af gaat leggen. Het is belangrijk dat je een periodieke onderhoudsbeurt door een professional uit laat voeren, maar ook dat je zelf met enige regelmaat een controle uitvoert. Een aantal simpele zaken zelf doen, kan immers al veel voordelen op gaan leveren bij jouw fiets. 

De banden en schroeven controleren 

Een van de onderhoudszaken van de hippe E bike is het controleren en oppompen van de banden. In de wintermaanden moet je hier een extra controle bij uit gaan voeren. Ze kunnen leeglopen en zachte banden hebben extra rolweerstand. Daarbij kunnen zachte banden ook zorgen voor minder kilometers met een opgeladen accu. De boutjes en schroeven kunnen door trillingen ook losser gaan zitten. Hier kun je ook een controle op uitvoeren. Door regelmatig alles aan te draaien voorkom je niet alleen dat jouw fietsonderdelen loslaten, maar ook dat er ongelukken gaan gebeuren tijdens het fietsen. 

Een extra onderhoudsronde uitvoeren 

Daarnaast moet je jouw hippe E bike goed schoonmaken. Hier hoort ook de ketting. Door de ketting met speciale kettingolie te smeren en alle andere bewegende delen mee te nemen, zal roest minder snel voorkomen. Je komt dan ook bij de remblokjes uit. Deze kunnen na verloop van tijd slijtage op gaan leveren. Doordat je harder moet remmen zal de slijtage eerder komen dan bij een gewone fiets. Als laatste controleer je ook nog de verlichting. De verlichting van je hippe E bike moet te allen tijde goed werken, zodat er niet onnodig boetes gereden worden en je niet goed zichtbaar bent. 

De accu goed blijven onderhouden 

Bij een hippe E bike kun je ook de accu goed gaan onderhouden. Hierbij gaat het er voornamelijk om dat je op tijd begint met opladen en aan de hand van de handleiding kijkt voor hoe lang deze eraan mag liggen. Zo voorkom je dat de accu op de langere termijn een deel van de capaciteit verliest. Professionals staan ook altijd voor jou klaar om jou hier meer advies over te geven. Jij hoeft alleen nog maar een elektrische fiets aan te schaffen bij VanSprint, zodat je direct van een stevige fiets kunt genieten.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *