Top 8 voordelen van een Personal Trainer die je moet weten

Velen benaderen trainen als een taak die ze moeten doen zonder veel na te denken over planning. Ze categoriseren het in hun gedachten als een punchlist item, veel als het schoonmaken van hun toiletten of boodschappen doen. Een lukrake benadering van fitness zal echter vaak slechte of beperkte resultaten opleveren.

In tegenstelling tot andere dagelijkse taken, vereist lichaamsbeweging een geperfectioneerde techniek om de gewenste resultaten te bereiken. Personal trainers kunnen een trainingsroutine, een maaltijdplan en een algemene strategie ontwikkelen om de doelstellingen van hun klanten te bereiken. Hieronder volgen talrijke voordelen van een personal trainer.

Sneller betere resultaten zien. Als ze op zichzelf aangewezen zijn, eindigen veel mensen op cardiotoestellen in de sportschool of gaan ze lusteloos van het ene toestel naar het andere. Een personal trainer kan ervoor zorgen dat de persoon de tijd besteedt aan het uitvoeren van de juiste oefeningen met de juiste apparatuur. Personal trainers zijn ook ideaal voor mensen die maar een beperkte hoeveelheid tijd per week in de sportschool kunnen doorbrengen. Een personal trainer kan hun tijd maximaliseren om resultaten te zien.

Voorkom blessures. Als iemand probeert een toestel te gebruiken waarmee hij of zij niet vertrouwd is, zal hij of zij waarschijnlijk een verkeerde vorm aannemen. Gewichten heffen zonder de juiste vorm is een recept voor blijvende of ernstige blessures. Een personal trainer kan mensen de juiste vorm aanleren en hen tijdens de oefeningen corrigeren, waardoor het risico op blessures afneemt.

Vet kwijtraken en spieren kweken. De meeste mensen die aan fitness gaan doen, willen vet verliezen, spieren opbouwen of beide. Velen weten echter niet hoe ze dat moeten aanpakken. Ze besteden misschien te veel tijd aan cardio en niet genoeg aan krachttraining of omgekeerd. Een personal trainer kan mensen helpen de juiste balans te vinden om vet te verbranden en tegelijkertijd vetvrije spieren op te bouwen.

Doorbreek plateaus. Zelfs de meest ervaren sportschoolbezoeker zal het gevreesde plateau tegenkomen. Zodra de persoon geen resultaten meer ziet, zal zijn of haar motivatie om naar de sportschool te blijven gaan afnemen en kan hij of zij helemaal stoppen met trainen. Een personal trainer kan nieuwe technieken bedenken om het plateau te doorbreken en de motivatie op peil te houden.

Stel realistische doelen. Niets is zo ontmoedigend als falen in het bereiken van een fitnessdoel. Als er genoeg mislukt, kan iemand zijn gezondheids- en welzijnsdoelstellingen opgeven. Maar soms is een mislukt fitnessdoel een zelfvervulde voorspelling. Als een persoon zich tot doel heeft gesteld om in één week 10 pond af te vallen, vraagt hij of zij om teleurstelling. Een personal trainer kan realistische en gezonde fitnessdoelen stellen en zijn klanten helpen die te bereiken.

Houdt klanten verantwoordelijk. Het is gemakkelijk om van de wagen te vallen wanneer een individu niemand heeft om hem of haar verantwoordelijk te houden. Het is bijvoorbeeld gemakkelijk voor een persoon om zich om te draaien en de wekker uit te zetten als er niemand op hem of haar wacht. Met een personal trainer heeft de persoon iemand die op hem of haar wacht, wat een veel betere stimulans is om op te staan en naar de sportschool te gaan dan een piepende wekker alleen.

Daag klanten uit om beter te worden. Als u alleen traint, vervalt u gemakkelijk in saaie routines. Een personal trainer zal workouts afwisselen en nieuwe uitdagingen bieden. Personal trainers zijn ook cheerleaders die hun klanten aansporen om nieuwe persoonlijke records te behalen, of het nu gaat om een snellere hardlooptijd of een zwaarder getild gewicht.

Ze zorgen voor levenslange oefengewoonten. Personal trainers helpen hun klanten om hun fitnessdoelen te bereiken, maar ze helpen hen ook om opnieuw te evalueren hoe ze gezondheid en welzijn zien. Personal trainers helpen hun klanten beseffen dat fitness een prioriteit in hun leven moet zijn – niet een item dat ze van hun to-do lijst moeten afvinken. Sommige mensen worstelen bijvoorbeeld met fysieke beperkingen waardoor ze denken dat ze niet kunnen sporten. Een personal trainer kan een trainingsroutine creëren die aangepast is aan hun fitnessniveau en kan kleine doelstellingen bepalen om hen te helpen bij hun voorbereiding op succes. Kortom, de personal trainer kosten zijn het helemaal waard, als je alle voordelen in overweging neemt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *