Waarom je metabolisme verhogen een goed idee is

Metabolisme verwijst naar een complex biochemisch proces waarbij jouw lichaam energie produceert voor onmiddellijk gebruik of om te bewaren voor later. Het haalt deze energie uit het voedsel en water dat je consumeert. Deze energie wordt door het lichaam ingezet om functies uit te voeren zoals bloedcirculatie, ademhaling, voedselvertering, het handhaven van hormonale balans en voor het in stand houden van hormonen die onze stemming en ons lichaamsgewicht beïnvloeden. Niet alleen dit, de kleinste handeling die je lichaam uitvoert, zoals het poetsen van je tanden en het ’s ochtends voorbereiden op uw werk, vereist deze energie.

Effect op het lichaam

Reinigen van je lichaam

Het metabolisme stimuleren kan helpen bij het reinigen en verwijderen van afvalstoffen en gifstoffen die zich in je lichaam hebben opgehoopt door stoelgang, transpiratie en plassen. Gifstoffen hebben een schadelijk effect op verschillende functies van het lichaam en ook op de stofwisseling. Gezonde voeding zal helpen het natuurlijk vermogen van je lichaam te verbeteren.

Betere stemming

Mensen met die hun metabolisme verhogen, hebben de neiging om vrolijk te zijn, omdat dit een goede werking van het zenuwstelsel ondersteunt. Wanneer het metabolisme vertraagt, draagt ​​het bloed minder gezonde voeding om dit autonome zenuwstelsel te voeden, dat angst, verveling, opwinding en andere deprimerende symptomen veroorzaakt. Een hoger metabolisme resulteert vaak in een positievere stemming en energie.

Je lijkt jonger

Een hoger metabolisme helpt ook om af te vallen en om de huid op natuurlijke wijze te verstevigen en strakker te maken. Alsook het verbeteren van de fysieke activiteiten is ee gevolg hiervan. Dit komt opnieuw door de combinatie van een goede bloedcirculatie, minder afvalstoffen en hoger zuurstofgehalte.

Meer energie

Idealiter heeft je lichaam een ​​bepaalde hoeveelheid energie nodig om aan een juiste hoeveelheid stofwisseling te voldoen. Voorbeelden hiervan zijn staan en ademen. Bij laag energieverbruik ben je misschien niet meer in staat om simpele biologische activiteiten uit te voeren.

Hoe je metabolisme verhogen?

Een aantal belangrijke manieren om je metabolisme te verhogen zijn genoeg slapen, regelmatig bewegen, veel water drinken en niet laat ’s nachts eten.
Ook gezonde voeding is een belangrijke factor. Met deze voeding wordt er voornamelijk veel aandacht gehecht aan voldoende proteïnen. Door bijvoorbeeld proteïne aan je ontbijt toe te voegen, kun je je metabolisme aanzienlijk stimuleren en zal je tot lunchtijd een vol gevoel hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *