Een kunstgras sportveld in de tuin? Het kan!


Zou jij een groen kunstgrasveld in jouw tuin willen laten aanleggen? Nog steeds vinden veel mensen dat kunstgras er nep uitziet, maar dat klopt niet. Althans, als je kiest voor kwaliteit kunstgras. Kunstgras is namelijk ook in zeer realistische varianten te verkrijgen die niet van natuurgras te onderscheiden zijn. En dan hebben we het nog niet eens over alle andere voordelen wat kunstgras zo aantrekkelijk maakt. Daarover later meer. Lees je verder?

1. Kleurvast, slijtvast en onderhoudsarm


Een kleurvast kunstgrasgazon waar je nauwelijks omkijken naar hebt, dat klinkt heel aantrekkelijk. En, dat is het ook! De levensduur van kunstgras behoort dan ook zeker tot een van de grote voordelen, want je kunt er jarenlang plezier van hebben. Het kunstgras zal ook niet aan kwaliteit verliezen. Weergoden hebben ook geen invloed op de kwaliteit van het kunstgras. Het gras maaien, besproeien en bemesten? Je hoeft alleen het kunstgras te borstelen of bezemen, zodat de sprietjes weer fier overeind komen te staan. Kortom, kind kan de was doen!

2. Een privé kunstgras hockeyveld in de tuin

Er zijn ook speciale kunstgrasmatten te verkrijgen, zoals speelgras en golfgras. Maar je kunt ook hockey kunstgras kopen. Als jouw kinderen deze sport uitoefenen, dan kunnen ze in de achtertuin hun hockeyvaardigheden (lees: balcontrole en het spelplezier) naar een next-level tillen, maar ook vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen. Dat brengt dus een hoop gezelligheid met zich mee!

Vaak wordt er gekozen voor een kunstgras hockeyveld met betonnen speelrand, zodat de hockeybal via de rand gespeeld kan worden. Hierdoor voorkom je dat de bal buiten het speelveld terechtkomt. Een andere manier is om een hek om het veld te installeren. Vergeet niet de hockeybelijning en hockeydoeltjes om het veld een professioneel uiterlijk te geven.

3. Zelf doen of uitbesteden?

Je kunt het kunstgras zelf aanleggen of dit uitbesteden aan een expert. Het beste kun je dit aan vakmannen overlaten, zodat je zeker weet dat het kunstgrasveld strak ligt. Er zijn namelijk wel een aantal zaken waar je vooraf rekening mee moet houden. Zo moet de ondergrond vlak zijn met een zandbed van circa 10 centimeter. Als je kuilen in de ondergrond hebt zitten, dan heb je straks een kunstgrasveld die allesbehalve strak ligt. Dat wil je graag voorkomen. Succes!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *