De gezondheidsvoordelen van Chinees eten | Gezonde Chinese gerechten en tips

Chinees eten kan een heerlijke en gezonde keuze zijn als je de juiste gerechten kiest en gezonde keuzes maakt bij het bestellen. Hieronder vind je enkele gezondheidsvoordelen van Chinees eten en tips voor het maken van gezonde keuzes.

Gezondheidsvoordelen van Chinees eten

 1. Veel groenten Traditionele Chinese gerechten bevatten vaak veel groenten, waardoor ze rijk zijn aan vezels, vitaminen en mineralen. Het eten van groenten kan helpen om het risico op verschillende ziektes, waaronder hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker, te verlagen.
 2. Gezonde vetten In de Chinese keuken worden vaak gezonde vetten gebruikt, zoals olijfolie en sesamolie. Deze vetten zijn rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren en kunnen helpen om het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen.
 3. Gezonde kookmethoden Traditionele Chinese kookmethoden, zoals stomen en roerbakken, zijn gezonde manieren om voedsel te bereiden. Door te stomen blijven voedingsstoffen beter behouden en door roerbakken worden groenten snel gegaard, waardoor ze hun voedingsstoffen behouden.

Gezonde keuzes bij het bestellen van Chinees eten

 1. Gezondheidsbewuste keuzes maken bij het bestellen van Chinees eten Als je buiten de deur Chinees wilt eten, kun je gezondheidsbewuste keuzes maken bij het bestellen van gerechten. Enkele tips hiervoor zijn:
 • Kies voor gestoomde gerechten in plaats van gefrituurde gerechten.
 • Kies voor gerechten met veel groenten en weinig saus.
 • Kies voor gerechten met mager vlees zoals kip of vis.
 • Vermijd gerechten met veel zout of suiker.
 1. Gezonde alternatieven voor populaire Chinese gerechten Er zijn gezonde alternatieven voor populaire Chinese gerechten die vaak minder gezond zijn. Enkele voorbeelden hiervan zijn:
 • In plaats van gefrituurde rijst, kun je kiezen voor bruine rijst.
 • In plaats van loempia’s, kun je kiezen voor gestoomde dumplings gevuld met groenten en/of magere eiwitten.
 • In plaats van zoetzure saus, kun je kiezen voor gerechten op basis van sojasaus.
 • In plaats van nasi goreng, kun je kiezen voor gestoomde rijst met groenten en magere eiwitten.

Kortom, als je gezondheidsbewuste keuzes maakt bij het bestellen van Chinees eten en kiest voor gezonde alternatieven, kan Chinees eten een heerlijke en gezonde keuze zijn. Een Chinees restaurant waar je al deze gezonde alternatieven kan vinden is Chinees Enschede

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *