Volledig vrij van overmatig zweten

 

We zweten allemaal. Echter de een meer dan de ander. Voor sommige mensen heeft dit zo’n negatief effect dat men zelfs niet goed meer kan handelen. Het vormt dus een ware belemmering. Voor deze mensen zijn er verschillende oplossingen, zoals anti-zweet middelen of een behandeling.

Tips tegen zweten

Allereerst is het aan te raden met wat praktische tips tegen het zweten. Denk aan het voorkomen van stressige situaties, het eten van pikant eten of het drinken van veel caffeine. Al deze middelen zorgen ervoor dat je meer en sneller gaat zweten. Het is een cliche, maar een gezonder leven is hierin dus écht beter. Wil je alle tips? Kijk dan op de zweetikveel kennisbank.

Kies voor een behandeling

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk die helpen tegen overmatig transpireren. Zo kan je kiezen voor Iontoforese of MiraDry. Met name de MiraDry behandeling wordt door ons erg aangeraden. Het is een populaire behandeling onder jong en oud en werkt voor lange periode.

 

Tijdens de behandeling worden er elektrische schokjes toegediend aan de huid. In tegenstelling tot iontoforese gebeurt dit met MiraDry direct op de huid, zonder de toevoeging van water. Iontoforese kan je zelf, thuis doen. Voor MiraDry dien je naar een expert te gaan.

 

Doorgaans begint het proces met een intake gesprek waarbij de specialist je eerst alles verteld over de behandeling en de toepassing ervan op jouw huid. Na de eerste intake ga je over tot de eerste behandeling. Het is van de persoon afhankelijk of een tweede, derde en eventueel meer behandelingen nodig zijn.

Je ervaring delen met lotgenoten

Een behandeling als MiraDry is een flinke ingreep. Om deze reden zijn er veel andere patienten die hun ervaringen graag delen op online fora. Een van deze fora is het patientenforum voor overmatig zweten. Hier vind je meerdere verhalen van mensen die een behandeling, iontoforese en MiraDry, hebben ondergaan. Ook over allerlei andere vragen met betrekking tot hyperhidrose (de officiele naam van de aandoening) vind je hier je antwoord.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *