Wat zijn de verschillen tussen een jacuzzi, hottub, whirlpool en spabad?

Een jacuzzi, hottub, whirlpool of een spabad? Wellicht ziet u door de bomen het bos niet meer. Dat is niet zo vreemd, want verschillende leveranciers en fabrikanten gebruiken hun eigen terminologie om de baden aan te duiden. Vaak min of meer hetzelfde, maar soms is er ook sprake van grote verschillen. Dat maakt het niet gemakkelijker om een keuze te maken. Wij zetten de baden voor u op een rij.

De jacuzzi en andere baden op een rij

De verschillen tussen een jacuzzi, hottub, whirlpool en spabad worden het best duidelijk uit een opsomming, waarin we de eigenschappen, overeenkomsten en verschillen beschrijven:

 

  •   Jacuzzi

De algemene benaming voor alle vier deze soorten baden. Oorspronkelijk een merknaam van een fabrikant, zoals het merk Stanley het voor elkaar kreeg dat we spreken van een Stanley-mes in plaats van een hobbymes. Jacuzzi’s zijn er daardoor in alle soorten en maten. Met name de bouwwijze, het energieverbruik en de massagekracht zijn interessante elementen om te vergelijken.

  •   Hottub

Soms gebruikt als synoniem voor een jacuzzi, maar in de meeste gevallen gaat het om een bad met een houten ombouw. Voor buiten, in de stijl van een Finse sauna. De houten ombouw is bovendien vaak rond, terwijl een jacuzzi een rechthoekige of een vierkante vorm heeft.

  •   Whirlpool

Vaak bedoeld als synoniem voor een bubbelbad. Veelal voor binnen, maar soms ook gebruikt om de baden voor buiten aan te duiden. Een bad met bubbels, bedoeld om in te ontspannen. Veelal voorzien van enkele jets met eenvoudige bubbels en dankzij het kleine(re) formaat goed geschikt voor binnen.

  •   Spabad

Een synoniem voor de jacuzzi, geschikt voor in de tuin. Om thuis de ervaring van een wellness of een spa te evenaren. Vooral gericht op ontspanning in warm water, zonder de mogelijkheden voor een krachtige massage.

 

Los van de jacuzzi, hottub, whirlpool en het spabad bestaat er bovendien nog een totaal andere klasse. Het gaat om het massagebad, dat vanuit een heel andere doelstelling is ontworpen. Het doel is maximale massagekracht, bovenop de voordelen van ontspanning in warm water. Voor een bad dat effectief kan masseren, met de menselijke kracht en impact van een masseur.

Een andere klasse: het massagebad

Als u door de bomen het bos niet meer ziet kunt u de vergelijking maken tussen een jacuzzi en een massagebad. Waarbij die eerste bedoeld is om in warm water te ontspannen. Let goed op het energieverbruik, want bij sommige fabrikanten kan dat flink oplopen.

 

Het alternatief is een massagebad, met grote massagekracht. Vanuit een unieke bouwwijze, op basis van innovatieve isolatie en met de mogelijkheid om veel meer waterdruk op de jets te plaatsen. Om de spieren en spiergroepen los te laten masseren door een bad. Van hoge kwaliteit, te herkennen aan de lange levensduur en garanties.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *