Verantwoord afvallen? Dat doe je zo!

Wil jij graag een paar kilo’s kwijtraken? Dan wil je dit natuurlijk wel verantwoord doen. Er zijn tegenwoordig een heleboel diëten die helemaal niet goed zijn voor je. Ze beloven dat je ontzettend snel kilo’s kwijtraakt, maar hier zitten vaak negatieve gevolgen aan. Daarom is het beter om verantwoord af te vallen, zodat je geen last krijgt van het jojo-effect, eetbuien of ziektes. Je krijgt juist meer energie, je huid en haar gaan stralen en je geniet van het leven en van eten. Ben je benieuwd hoe je verantwoord kunt afvallen? In deze blog geven we je een aantal tips. Verantwoord afvallen is namelijk niet iets wat maar voor tijdelijk is, je levensstijl moet hiervoor worden aangepast.

Sla nooit het ontbijt over

Waarschijnlijk heb je deze tip al wel vaker gehoord, maar daardoor is deze zeker niet minder belangrijk. Het is namelijk heel slecht om je ontbijt over te slaan. Ook is het belangrijk om te kiezen voor het juiste ontbijt. Anders zou het zomaar kunnen voorkomen dat je vetverbranding de hele dag stilstaat. Kies voor een ontbijt met voldoende eiwitten. Yoghurt, kwark, noten, zaden en pitten behoren tot de mogelijkheden.

Drink voldoende water

Water drinken is altijd ontzettend belangrijk voor je. Een heleboel mensen drinken te weinig water, en het is hoog tijd om daar iets aan te doen! Naast het feit dat water drinken gewoon heel goed voor je is, helpt het ook om de vetverbranding op gang te houden. Zorg er dus voor dat je voldoende water drinkt op een dag. Als je het water beu raakt, kun je voor de afwisseling ook eens kiezen voor groene of witte thee. Suikerhoudende drankjes zoals vruchtensappen zorgen er juist voor dat je lichaam vet gaat opslaan. Daarom kun je deze beter laten staan! Ook koffie is geen goede keuze, deze drank onttrekt namelijk alleen maar vocht uit je lichaam.

Eet natuurlijke voeding

Tegenwoordig ligt er een heleboel bewerkt voedsel in de supermarkten, en deze voedingsmiddelen zijn niet altijd even goed voor je. Probeer dus zoveel mogelijk natuurlijke voeding te eten. Hierbij kun je denken aan groenten, noten en zaden.

Verminder hongergevoelens

Als je wil gaan afvallen zul je vooral in het begin merken dat je regelmatig hongergevoelens hebt. Je lichaam moet wennen aan het nieuwe eetpatroon en je maag zal dan ook af en toe om eten vragen. Maar hoe kun je deze hongergevoelens nou verminderen? Dit kun je bijvoorbeeld doen door tussendoor veel groene thee en water te drinken. Hierdoor zul je minder snel honger krijgen. Ook kun je in de ochtend en in de middag een tussendoortje pakken. Maar dit moet natuurlijk wel een gezond tussendoortje zijn! Kies dus bijvoorbeeld voor wat noten of groente. Ook tijdens de lunch en het diner kun je veel groente eten. Groenten vullen namelijk goed en bevatten minder calorieën dan bijvoorbeeld vlees. Eet niet elke dag brood, maar kies bijvoorbeeld eens voor magere kwark.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *