Hoe kan je het best een kalknagel behandelen?

Ongeveer een kwart van de Nederlandse bevolking wordt tijdens zijn of haar leven geconfronteerd met een zogenaamde kalknagel. Het gaat hierbij om een zeer vervelende aandoening die er bekend om staat ook nog eens ontzettend besmettelijk te zijn. Gelukkig is het zo dat een dergelijke schimmelnagel geen pijn met zich meebrengt. Dat gezegd hebbende is het echter wel zo dat ze de voet aanzienlijk kan ontsieren met een aanzienlijk lager zelfvertrouwen als gevolg. Gelukkig is een kalknagel behandelen in de praktijk zonder probleem mogelijk. Wil jij ook graag ontdekken hoe je dat nu precies kan doen? Dan moet je vooral verder blijven lezen.

Een beginnende kalknagel behandelen, hoe pak je het aan? 

Een kalknagel behandelen is vandaag de dag op een aantal verschillende manieren mogelijk. Welke behandelingsmethode het meest wordt aanbevolen is in de praktijk sterk afhankelijk van de fase waarin de kalknagel zich bevindt. Is er sprake van een beginfase? Dan kan het bijvoorbeeld voldoende zijn om gebruik te maken van een speciale crème of kalknagel nagellak. Deze kan je uiteraard gewoon eenvoudig aanbrengen op de besmette nagel waarna deze haar werk zal doen. In de praktijk wordt het sterk aanbevolen om vooral nagellak te gebruiken. Dit niet in het minst omdat deze uiteraard heel wat efficiënter op het te behandelen oppervlak kan worden aangebracht.

Wat te doen tegen een vergevorderde kalknagel?

Is er sprake van een vergevorderde kalknagel? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat de kalknagel behandelen bij voorkeur zal moeten gebeuren door het volgen van een speciale pillenkuur. Dat lijkt in eerste instantie natuurlijk een beetje vervelend, maar dat hoeft het niet persé te zijn. Een dergelijke kuur kan in de praktijk dan ook ontzettend efficiënt werken. Dit gezegd hebbende zijn er jammer genoeg wel bepaalde neveneffecten aan verbonden. Het zijn net deze neveneffecten die er in de praktijk voor zorgen dat zo’n kuur alleen op voorschrift kan worden bekomen. 

Eventueel is het ook mogelijk om voor het behandelen van je kalknagel te kiezen voor het laseren van de teen. De warmte zorgt er tijdens deze behandeling voor dat de aanwezige schimmel onschadelijk wordt gemaakt. In de praktijk wordt deze behandeling niet zo vaak toegepast.

Hoelang ben je bezig met een kalknagel behandelen?

Een kalknagel behandelen heeft in de praktijk de reputatie een behoorlijke hoeveelheid aan tijd in beslag te nemen. Met een beetje geluk en wanneer de behandeling in een vroege fase kan worden aangevat kan je rekening houden met een behandelingsduur tot ongeveer 2 maanden. In bepaalde ergere gevallen is het mogelijk dat die behandeling heel wat langer blijft aanslepen. Niet zelden is het dan ook zo dat je rekening moet houden met een behandelingsduur oplopend tot één volledig jaar. 

Wil je graag je kalknagel behandelen op een zo efficiënt mogelijke manier? Hou er dan rekening mee dat de behandeling tussentijds niet mag worden onderbroken. Indien je dat wel doet is de kans ongelofelijk groot dat je helemaal opnieuw mag beginnen en dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn. Consequent de vooropgestelde behandeling blijven volgen is dus van zeer groot belang.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.