Gezond eten makkelijk maken op deze manier

We hebben allemaal vast en zeker al vaker dat moment gehad waarbij we ons opeens realiseren dat we toch echt serieuzer met onze gezondheid bezig moeten. De een is er misschien al goed mee bezig en de ander wat minder, maar het kan natuurlijk altijd een stukje beter. Maar er altijd voor zorgen dat we een bordje met gezonde voeding op tafel hebben kan soms lastig zijn. Tenminste, dat is wat mensen denken. Maar dat hoeft helemaal niet. Hieronder daarom verschillende van onze tips om hier wel voor te zorgen. 

Doe je boodschappen in een grotere hoeveelheid

Je boodschappen per keer doen kan handig lijken om zo niet te veel te kopen en alleen dat te kopen wat je nodig hebt voor een maaltijd. Niet alleen kost dat veel en veel meer tijd, maar ook kun je zo makkelijker iets kopen wat minder gezond is. Je komt namelijk elke dag weer in de verleiding wanneer je in de supermarkt komt. Helemaal bij mensen die in een stad wonen kan dit een valkuil zijn, omdat die mensen sneller de keuze maken om het eten per dag te kopen. 

Wanneer je een grote hoeveelheid in een keer in de supermarkt koopt dan kun je jouw hele winkelkar vol gooien met alleen gezonde producten voor de hele week.

Probeer meal preppen eens uit

Heb je jouw boodschappen allemaal in een keer gedaan en een grote hoeveelheid aan boodschappen bij huis? Dan kun je in het weekend ook een paar uur of een halve dag de tijd nemen om direct allemaal gezonde gerechten klaar te maken, die je kunt invriezen. Op deze manier kun je maaltijden klaarmaken voor de hele week.

Dit wordt ook wel meal preppen genoemd. Elke dag haal je de maaltijd uit de vriezer die je die dag wilt eten. Ook dit bespaart je trouwens een heleboel tijd op de dag zelf, maar daarnaast eet je ook sowieso ontzettend gezond, wanneer je alleen maar gezonde maaltijden voor de hele week klaar hebt gemaakt. 

Motiveer je partner om samen gezond te eten

Je wordt meer beïnvloed door je omgeving dan je zult denken. Dat geldt ook voor je eetgewoonten. Wanneer je met je partner samenwoont dan kun je elkaar stimuleren om gezond te gaan eten. Door het samen te doen wordt het opeens een stuk gemakkelijker. Daarnaast kun je het doen van de boodschappen natuurlijk verdelen en ook het koken. Nog meer tijd die je bespaart, terwijl je aan je gezondheid aan het werken bent! Zie hier praktische tips om toe te passen om je partner gezonder te laten eten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *