3 redenen om te gaan boksen

Hoe lekker is en blijft sporten: verstand op nul en het uiterste van jezelf vragen. Maar heb je ook al eens gebokst? Want als je antwoord ‘nee’ is, willen we je dat toch zeker even aanraden. Boksen is namelijk een fantastische sport en wij leggen je uit waarom.

Wil je niet in je eentje beginnen aan een sport? Dan kun je samen sporten met je vriend!

Samen boksen

Over het samen sporten gaan we nog even door, omdat het echt zo’n goed idee is. Je bent namelijk elkaars steun en toeverlaat als het even zwaar wordt, maar ook elkaars stok achter de deur. Want als je zelf even niet zo lekker in je vel zit en niet wilt gaan, dan kan jouw vriend of vriendin ervoor zorgen dat je toch gaat. En negen van de tien keer voel je je na het sporten echt een stuk beter. Dat komt natuurlijk door de stofjes, zoals serotonine, dopamine en endorfine, die vrij komen. En je bent achteraf super trots dat je toch bent gegaan. Daarnaast is boksen echt een goede sport om samen te doen. Niet alleen is boksen een sport die je tegen een partner doet, met je eigen partner ben je natuurlijk vertrouwt. En dat is tijdens het beoefenen van zo’n contactsport als boksen wel erg fijn

Cardio voor bovenlichaam

De meeste cardio-sporten hebben de nadruk liggen op het onderlichaam. Denk maar aan zwemmen, hardlopen en fietsen, maar bij boksen ligt dat anders. Hier heb je namelijk de focus op het bovenlichaam. Want denk je maar eens in hoeveel je met het bovenlichaam doet tijdens een lesje boksen. Je stoot, slaat en verdedigd met je armen, je draait in met je romp.

Helpt je ontspannen

Het klinkt misschien gek dat boksen je helpt ontspannen, maar het is wel waar. Als je vol zit met stress en zorgen, dan herken je echt wel dat je hoofd daar de hele tijd naar toe dwaalt. En bij fitnessen heeft jouw hoofd ook alle ruimte om dat te doen. Bij boksen niet. Dat komt mede omdat het heel intensief is; je hebt simpelweg geen tijd om na te denken. Maar ook omdat het belangrijk is om tijdens deze sport je focus erbij te houden. De verschillende combinaties die je moet doen, de snelheid, de techniek. Daar moet je wel op gefocust blijven. En wat denk je van een potje sparren? Dan kun je echt niet blijven piekeren, want anders wint je tegenstander. Dat gaan we dus niet laten gebeuren he.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *