Gezond en sportief de zomer doorkomen

De zomervakantie staat voor de deur: de tijd om lekker luchtige kleding te dragen, maar ook moet je weer verschijnen in zwembroek of bikini aan het strand of bij het zwembad. Bovendien zul je regelmatig een barbecue-feestje hebben, een ijsje halen in de stad of tot ‘s avonds laat gezellig een borreltje doen met vrienden. De zomer leent zich er helemaal voor. Echter, het is wel belangrijk dat je gezond blijft eten en genoeg blijft bewegen, ook als je op vakantie bent. Met onderstaande tips geniet je van de zomer, maar denk je daarnaast goed aan je lichaam en je gezondheid!

Tip 1: Slaap voldoende

‘s Zomers zijn de nachten letterlijk heel kort. De zon gaat pas onder aan het einde van de avond, rond half elf, en hij komt alweer vroeg in de ochtend op. Sommige mensen kunnen hier last van hebben, omdat het maar een beperkte tijd echt donker is. Het belangrijkste is om je normale slaaptijden aan te houden. Ga je normaal om tien uur slapen? Doe dat dan ook ‘s zomers, ondanks dat het nog klaarlicht is. Sta je normaal gesproken om acht uur op? Houd dan ook deze tijd aan. Een nachtje korter slapen zul je wel volhouden, maar iedere dag opstaan als de zon opkomt, houd je waarschijnlijk niet lang vol. Om zo energiek mogelijk te blijven, dien je voldoende te slapen en je normale slaappatroon aan te houden.

Tip 2: Krijg genoeg vitamines binnen

Voeg ook eens wat groente toe aan je barbecue! Veel mensen eten enkel vlees en soms wat salade. Je kunt echter genoeg lekkere en makkelijke groente grillen. Denk aan paprika, courgette of bijvoorbeeld aubergine: erg lekker in combinatie met een stukje vlees. Het is belangrijk om niet te vergeten genoeg vitamines binnen te krijgen. Deze zijn namelijk essentieel voor jouw gezondheid. Ook tijdens een vakantie in het buitenland is dit goed om te onthouden. Bestel eens een gerecht dat veel groentes bevat. Vind je het lastig om tijdens een vakantie genoeg vitamines binnen te krijgen? Vitaminepillen slikken met liposomen is dan wat voor jou. Deze zijn verkrijgbaar bij een drogist of bijvoorbeeld op curesupport.com.

Tip 3: Sport op tijd

De dagen zijn ‘s zomers extra lang. Je kunt dus altijd wel een geschikt moment uitkiezen om te gaan sporten. Bijvoorbeeld vroeg in de ochtend, als de zon nog niet op z’n sterkst is, of juist ‘s avonds. Het is niet aan te raden om tussen twaalf en drie uur ‘s middags intensief te gaan bewegen: dit is namelijk het heetste moment van de dag. Ga daarom in de ochtend of in de avond hardlopen, een work-out doen of een rondje om. Zo heb je alsnog dagelijks genoeg beweging en kom je dus sportief en gezond de zomer door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *