Een bezoek brengen aan de fysio

De fysiotherapeut mag met recht de specialist op het gebied van beweging worden genoemd. Heb je last van lichamelijke klachten, blessures of wordt het dagelijks bewegen gehinderd? Dan is een fysiotherapeut een oplossing. Een goede voorbereiding op het eerste bezoek aan de fysio is aan te raden en dit artikel geeft hier informatie over. 

Hoe gaat het eerste gesprek en bezoek aan de fysio in zijn werk?

Het eerste bezoek begint met een gesprek over de klachten of een eventuele blessure. Een andere benaming hiervoor is anamnese. Tijdens de anamnese vertel je over je pijnklachten en de duur van je klachten. Er worden vragen gesteld door de therapeut om zoveel mogelijk helderheid te krijgen over het ontstane probleem.

Op dezelfde dag als de anamnese vindt ook een lichamelijk onderzoek plaats. Er kan gevraagd worden om te gaan zitten, staan of liggen op een behandelbank.
Tijdens dit lichamelijke onderzoek worden de pijnlijke lichaamsdelen door middel van testen onderzocht.

Er is geen verwijzing van de huisarts nodig om naar de fysiotherapeut te kunnen gaan. Je maakt zelf een afspraak en als na het eerste gesprek blijkt dat een doorverwijzing noodzakelijk is dan regelt de fysiotherapeut dit voor je. Fysiotherapie kan vergoed worden vanuit je zorgverzekering en het is goed om hier vooraf naar te informeren bij je zorgverzekering. 

Wees goed voorbereid op het eerste bezoek aan de fysiotherapeut

Bij het eerste gesprek met de fysiotherapeut worden er veel vragen aan je gesteld over de pijnklachten. Er kan gevraagd worden hoe lang je deze klachten al ervaart, waar de pijn zich precies bevindt en bij welke beweging wordt de pijn wellicht erger? Je hoeft niet op iedere vraag een antwoord te hebben maar denk hier vooraf wel even over na. Je kan de klachten eventueel noteren en meenemen naar het eerste bezoek zodat je de klachten overzichtelijk op papier hebt staan. 

Denk aan passend ondergoed en een handdoek

Heb je klachten die zich bij je benen, heup of lies bevinden? Dan vindt het lichamelijke onderzoek op deze plekken plaats. Het is goed om hier rekening mee te houden en goed passend ondergoed te dragen die niet doorschijnend is.

Het meenemen van een eigen handdoek wordt ook vaak als fijn ervaren bij het bezoek aan de fysio. De handdoek wordt op de behandelbank geplaatst waarna je hier op kan liggen of zitten. Ook is een handdoek handig om te gebruiken na het oefenen op eventuele fitnessapparaten bij de fysiotherapeut. Voor meer informatie neem een kijkje op maxfysiotherapie.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *