Een eiwitdieet volgen

Als we kijken naar diëten en manieren van afvallen, kunnen we stellen dat een eiwitdieet behoort tot de meest populaire manieren van afvallen van de afgelopen jaren. Dat is niet gek, want een eiwitdieet helpt je om razendsnel heel veel gewicht te verliezen en blijvend op gewicht te blijven. Het grote voordeel: je mag gewoon lekker (en nog heel veel) blijven eten. De richtlijnen van een eiwitdieet zijn niet eens zo heel moeilijk. En het mooie is dat je er vandaag nog aan kan beginnen.

Eiwitdiëten zijn niet meer zo duur

Het Dukan dieet en het South beach dieet zijn bekende voorbeelden van eiwitdieëten. Het zijn ook vrij dure vormen van het dieet. Niet voor niets was afvallen met een eiwitdieet voorheen alleen voorbehouden aan rijkere mensen en mensen met een grote portemonnee. Maar de laatste jaren kunnen ook mensen die minder geld te besteden hebben prima met een eiwitdieet afvallen. Het internet biedt een grote oplossing en het eten van eiwitrijke recepten begint ook nog eens heel normaal te worden.

Je hoeft dus geen Dukan aan te schaffen of South Beach te volgen om een eiwitdieet te gebruiken. Gewoon op zoek gaan naar goede eiwitrijke recepten en die met de juiste ingrediënten bereiden is vaak al meer dan genoeg.

 

Richtlijnen

Wat zijn nu de belangrijkste richtlijnen van afvallen met een eiwitdieet? Eigenlijk is de belangrijkste (en enige) richtlijn dat je op zoek gaat naar producten waarin veel eiwitten zitten. Die producten zijn onder meer kip en vis, noten en zaden, bepaalde groenten en fruit.

Daarnaast is het belangrijk om de goede recepten te vinden bij deze ingrediënten. Je moet hier dus heel kritisch op zijn. Eiwitrijke recepten zijn alleen echt eiwitrijk als ze:

  • Veel eiwitten bevatten ten opzichte van koolhydraten;
  • Weinig tot geen koolhydraten (suikers bevatten).

Je kunt ook stellen dat een product niet eiwitrijk is als je er sausjes uit pak bij moet maken, dressings uit fles moet gebruiken en andere sauzen nodig hebt waarvan je wel aan kan voelen dat ze niet zo heel gezond zijn.

 

Hoe val je nu af met eiwitrijke recepten?

De eiwitten zijn de belangrijkste factor op het gebied van afvallen met een eiwitrijk dieet. Je kunt afvallen doordat de eiwitten zich naar je spieren begeven en ervoor zorgen dat je een vol en verzadigd gevoel hebt. Eiwitten vullen vele malen meer dan koolhydraten. Je zal dus geen honger meer hebben na het eten van een eiwitrijke maaltijd. De kans dat je naar ongezonde tussendoortjes gaat grijpen is dus een stuk kleiner. Daardoor krijg je minder negatieve koolhydraten binnen en kunnen die negatieve koolhydraten ook niet worden opgeslagen als vet.

 

Conclusie

Een eiwitdieet is populair. De laatste jaren is het een stuk goedkoper geworden om een eiwitdieet te volgen. Gewoon recepten bereiden die zeker weten eiwitrijk (en koolhydraat arm) zijn, kan al voldoende zijn om zo’n 3 tot 4 kilo in de maand blijvend te verbranden. Dat betekent dat je geen duur dieet als South Beach dieet of het Dukan dieet nodig hebt om mee af te vallen. Ga op zoek naar producten op basis van kip, vlees en vis, aangevuld met zaden en noten en groenten en fruit en je bent al heel goed op weg. Zeker als je probeert te voorkomen om sausjes op basis van veel suikers en dressings over salades te eten, kun je voor jezelf al een essentieel verschil maken.

Wees wel kritisch op de recepten die je op internet vindt: het aantal koolhydraten en suikers moet een stuk lager zijn dan het aantal gram aan eiwitten dat in producten zit. Producten die je prima kan gebruiken zijn bijvoorbeeld ei, vlees en vis. Recepten met deze producten als basis zijn dus zeker geschikt.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *