mask

Het FFP2 masker: veilig gebruik maken van de openbare ruimte

Het FFP2 masker is niet meer weg te krijgen uit de schappen van de winkels. Tijdens de wereldwijde pandemie die is ontstaan door de verspreiding van het coronavirus, is de vraag naar mondkapjes nog nooit zo groot geweest. Er is zowel interesse in de zelfgemaakte mondkapjes als in de medisch goedgekeurde gezichtsmaskers. In de laatste maanden waren er veel discussies die betrekking hadden op de werkelijke werking van een mondkapje. Het FFP2 masker laat zien dat kwalitatieve mondkapjes daadwerkelijk een groot verschil kunnen maken in de verspreiding van het virus. Het is altijd belangrijk dat je jouw mondkapje op de juiste manier gebruikt. In dit artikel vindt jij alle nuttige informatie over het FFP2 masker.

Kan een FFP2 masker helpen om de verspreiding te verminderen?

Met pogingen om de golf van besmettingen te verminderen, is er discussie geweest over de effectiviteit van het dragen van een gezichtsmasker. Hoewel het absoluut noodzakelijk is om twee meter uit elkaar te blijven wanneer jij jezelf bevindt in een openbare omgeving, evenals het wassen of desinfecteren van jouw handen bij terugkomst, zijn de voordelen van een FFP2 masker tastbaar. Dit type mondkapje houdt tot wel 94% van de virusdeeltjes tegen doordat het gebruik maakt van een erg effectief filter. Om de verspreiding van het virus te verminderen is elke vermindering van de transmissiesnelheden welkom. Als jij jouw FFP2 masker in huis wilt halen, kan dat via de online website van Podobrace.

Kan je een FFP2 masker hergebruiken?

Het wordt afgeraden om dit masker meerdere malen te gebruiken. Het behoort namelijk tot de categorie van wegwerp mondkapjes, wat inhoudt dat je het mondkapje normaal na eenmalig gebruik moet weggooien. Dit komt doordat het filter kan worden beschadigd en het masker daardoor zijn functie kan verliezen. Desalniettemin hebben verschillende onderzoeken aangetoond dat je de levensduur van het masker via verschillende manier kunt verlengen. Ten eerste is het mogelijk om jouw FFP2 masker te hergebruiken wanneer jij het masker iedere keer maar voor kort gebruik op hebt gezet. Als jij het masker bijvoorbeeld alleen hebt gebruikt om de post van de postman in ontvangst te nemen, kan je het masker hergebruiken. Het is mogelijk om het masker enkele keren te desinfecteren met kokend water, maar na 4 tot 5 keer is de werking van het filter niet meer zoals die moet zijn.

Wat voor mondkapje is het meest geschikt voor jouw situatie?

Ondanks het veiligheidsadvies om twee meter van anderen te blijven, kunnen virusdeeltjes via hoesten en niezen tot wel zes meter afstand projecteren. In tegenstelling tot eenvoudige gezichtsmaskers of chirurgische maskers, beschermen FFP maskers echter tegen waterige en olieachtige aerosolen, rook en fijn stof. Hun beschermende functie wordt geverifieerd door de Europese norm EN 149 en onderverdeeld in FFP2 en FFP3. Dit masker werkt effectief en voorkomt besmetting van voorkomende ziektes, zoals griep en tuberculose, evenals infectie, respiratoire pathogenen en bacteriën. Dit type masker voorkomt dat virussen het lichaam binnendringen via de slijmvliezen van mond en neusgaten.

Bestel dit type masker op www.podobrace.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *