Wat te doen aan pijn in de binnenste knie

Het ervaren van pijn aan de binnenkant van de knie kan een teken zijn dat er iets mis is en onmiddellijke aandacht vereist. Innerlijke kniepijn kan variëren van mild ongemak tot ernstige, slopende pijn. Als je binnen kniepijn ervaart, is het belangrijk te begrijpen wat de oorzaken zijn en welke stappen je kunt nemen om de pijn te verminderen of weg te nemen. 

Veel voorkomende oorzaken van pijn in de binnenste knie 

De meest voorkomende oorzaken van pijn in de binnenste knie zijn verstuikte gewrichtsbanden, peesontsteking, knieschijfbreuken, kraakbeenscheuren en artritis. Ligamenten zijn banden van taai vezelig weefsel die de botten bij een gewricht met elkaar verbinden. Een verstuiking treedt op wanneer de band buiten zijn normale bewegingsbereik wordt uitgerekt of gescheurd. Patellaire breuken ontstaan wanneer de knieschijf breekt door trauma of overbelasting. Kraakbeen scheuren ontstaan meestal als gevolg van letsel of slijtage van het gewricht door leeftijdsgebonden degeneratie. Ten slotte kan artritis een ontsteking van de gewrichten veroorzaken die leidt tot pijn in de binnenkant van de knie.  

Pijn in de binnenste knie verminderen 

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om je binnenste kniepijn te helpen verlichten. De eerste stap is rusten en activiteiten vermijden die je aandoening kunnen verergeren. Je moet ook meerdere keren per dag 15-20 minuten per keer ijs aanbrengen totdat de zwelling is afgenomen. Daarnaast kan het innemen van niet-steroïde ontstekingsremmers zoals ibuprofen de zwelling en pijn in je knieën helpen verminderen. Rekoefeningen kunnen ook helpen de spanning in je beenspieren te verlichten die mogelijk bijdragen aan je binnenste kniepijn, evenals versterkende oefeningen voor je beenspieren die de stabiliteit van je gewrichten verbeteren en de druk op je knieën verminderen. Ook kan het dragen van een brace helpen om de klachten te verminderen.  

Pijn in de binnenste knie behandelen 

Als huismiddeltjes geen verlichting geven van je binnenste kniepijn, dan kan het nodig zijn om medische hulp te zoeken bij een orthopedisch arts die gespecialiseerd is in de behandeling van aandoeningen van het bewegingsapparaat, zoals blessures en artritis. Je arts kan de precieze oorzaak van je aandoening vaststellen en passende behandelopties aanbevelen, zoals fysiotherapie sessies of zo nodig een operatie. Hij kan ook medicijnen voorschrijven, zoals steroïde-injecties, die de ontsteking in het getroffen gebied kunnen verminderen en op korte termijn verlichting van de binnenste kniepijn kunnen geven, terwijl langer durende behandelingen effect hebben. 

Pijn aan de binnenkant van de knie kan variëren van mild ongemak tot ernstige invaliditeit, afhankelijk van de onderliggende oorzaak en de ernst van de symptomen. Om dit soort ongemak te verlichten is het belangrijk te begrijpen wat de oorzaak kan zijn, zodat de juiste behandelingsmethoden kunnen worden toegepast, hetzij door rust, rekoefeningen, het dragen van een brace of indien nodig medisch ingrijpen. Er zijn veel verschillende manieren waarop je het ongemak in je knieën kunt verminderen of elimineren, dus aarzel niet om zo nodig professionele hulp te zoeken!
Meer informatie over het dragen van een brace tegen pijn in de knie? Neem dan een kijkje op https://www.bracefox.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *