Welke oordopjes zijn handig in het vliegtuig?

Het is weer zomertijd! Grote kans dat jij binnenkort op reis gaat met het vliegtuig. Een of je nu een korte of een lange reis maakt, het is fijn als je tijdens je vlucht wat afleiding hebt. Je kunt lezen, een filmpje kijken, muziek luisteren of een naar podcast luisteren. In al die gevallen zijn oordopjes onmisbaar om ongestoord te kunnen luisteren en om anderen niet lastig te vallen met jouw bezigheden. Welke oortjes zijn nu het handigst als je gaat vliegen. Dopjes met kabel of juist niet, met active noise cancelling of juist niet? Na het lezen van dit artikel heb je alle antwoorden en weet je precies met welke oordopjes jij in het vliegtuig het meeste kunt genieten.

Draadloze oordopjes of niet

Als je gaat kijken voor nieuwe oordopjes kun je kiezen voor oordopjes met of zonder snoer. Ze hebben beiden voor- en nadelen. Voordeel van dopjes met snoer is dat je ze tijdens de vlucht niet hoeft op te laden. Ze werken gewoon zodra je het snoer in je toestel stopt. De draadloze modellen hebben als voordeel dat ze geen snoer hebben waar je in verstrikt kunt raken. Tijdens de vlucht beweeg je niet zo veel en zul je weinig last hebben van een snoer. Draadloze modellen moet opladen, anders werken ze niet meer. Op lange vluchten heb je meestal wel een oplaadpunt bij je stoel. Op korte vluchten vaak niet. De nieuwste modellen gaan best wat uren mee zonder opladen, maar leeg is leeg.

Active noise cancelling of niet?

Oordopjes met active noise cancelling dempen het geluid van buitenaf zodat jij je kunt concentreren op de geluiden van je telefoon of tablet en geen hinder hebt van de geluiden om je heen. Dat is tijdens een vlucht wel heel prettig. In een vliegtuig zijn er vaak veel geluiden. Zo hoor je het constante gezoem van de motor, wordt er in het hele vliegtuig gekletst en als je pech hebt zijn er kleine kinderen aan het huilen. Met active noise cancelling heb jij daar allemaal geen last van en kun je ongestoord genieten van de vlucht. 

In-ear of earbuds?

Het verschil tussen in-ear oordopjes en earbuds is de plek waar de oortjes zitten in je oor. Earbuds zitten alleen in het buitenste gedeelte van je gehoorgang. In-ear dopjes gaan ook je gehoorgang in. Daarmee sluiten de laatste geluid van buiten meer af en dat is fijn tijdens de vlucht. Let wel op het volume, want deze modellen zitten dichter op je trommelvlies en kunnen daar bij een te hoog volume schade aanrichten.

Wel of geen ambiant mode

De tegenhanger van active noise cancelling is ambient mode. Deze oordopjes zorgen er juist voor dat de geluiden van buitenaf toch nog bij je binnen komen. Zo kun je en naar muziek luisteren en toch in gesprek blijven met je buurman of -vrouw. Tijdens een vlucht wellicht niet een feature die je heel hard nodig hebt. Want als je wil kletsen met iemand kun je beter je oortje even uit doen.

Geniet van heerlijk geluid met de oortjes van Rolfstone.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.