Verschillende soorten vechtsporten

Wie zijn er niet gek op? Iedereen houdt van een beetje actie, adrenaline en avontuur. En wat is er nu avontuurlijker dan het beoefenen van een vechtsport? Er zijn tal van soorten vechtsporten, waar iedereen aan kan meedoen. Of je nu jong of oud bent, man of vrouw: er is altijd wel een sport die bij je past. In dit artikel bespreken we de verschillende vechtsporten en geven we je een overzicht van deze bijzondere sporten.

Catergorieën

Vechtsporten kunnen worden onderverdeeld in verschillende categorieën: stoot- en trapbewegingen (zoals boksen en kickboksen), werpbewegingen (judo, aikido) en greep- en wurgtechnieken (bijvoorbeeld Braziliaans jiu-jitsu). Elke vechtsport heeft zijn eigen kenmerken en technieken. Sommige zijn agressiever dan andere, terwijl andere weer meer gericht zijn op het verdedigen. Kies dus altijd een sport die bij je past en waar je je prettig bij voelt.

Boksen

Boksen is misschien wel de meest bekende vechtsport. Het is een stoot- en trapbewegingsport waarbij twee tegenstanders elkaar met vuisten bevechten. Boksen is een fysiek zware sport en je moet er dan ook flink voor in conditie zijn. Boksen kan op verschillende manieren worden beoefend, zoals in de ring of in het straatboksen.

Kickboksen

Kickboksen is een andere stoot- en trapbewegingssport. Het verschilt echter van boksen doordat je ook met je voeten mag trappen. Dit maakt de sport fysiek nog zwaarder. Kickboksen is een explosieve sport waarbij je snelheid, kracht en uithoudingsvermogen moet hebben. Ikzelf doe aan kickboksen. Ik heb hier in de maanden dat ik dit nu beoefen veel geleerd en kan het iedereen ook aanraden te kickboksen amsterdam.

Judo

Judo is een werpbewegingssport waarbij je de technieken gebruikt om je tegenstander uit balans te brengen en vervolgens neer te werpen. Het woord judo bestaat uit twee delen: ‘ju’ betekent ‘zacht’ of soepel’, en ‘do’ betekent ‘weg’ of ‘pad’. Judo is dus het pad van de zachtheid. In judo leer je hoe je je kracht kunt gebruiken om je tegenstander uit te schakelen, in plaats van hem of haar te verwonden.

Aikido

Aikido is een andere werpbewegingssport die sterk gebaseerd is op judo. Aikido is echter nog zachter dan judo en er wordt minder fysieke kracht gebruikt. In aikido leer je hoe je de bewegingen van je tegenstander kunt gebruiken om hem of haar uit balans te brengen en vervolgens neer te werpen.

Jiu-jitsu

Braziliaans jiu-jitsu is een greep- en wurgtechniek sport die sterk gebaseerd is op Japanse jiu-jitsu. In deze sport leer je hoe je met verschillende grepen en wurgingen je tegenstander kunt uitschakelen. Braziliaans jiu-jitsu is een zeer technische sport waarbij je veel kennis moet hebben van de verschillende grepen en wurgingen.

Vechtsporten zijn dus niet alleen maar agressief en gewelddadig. Er is voor iedereen wel een sport die bij hem of haar past. Of je nu houdt van de fysieke uitdaging, het tactische spel of gewoon van een beetje actie, er is altijd wel een vechtsport die bij je verleden hoort.

Bron: http://www.mountreachmore.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *