Misfit fitness trackers wel geschikt voor iedere gebruiker

‘Gezondheidsapps zijn juist slecht voor de gezondheid’ en ‘stappentellers doen meer kwaad dan goed’, kopte onder meer The Guardiandeze week. Het aantal van 10.000 stappen per dag blijkt helemaal niet genoeg voor een gezonde levensstijl, maar veel fitness-trackers gebruiken die richtlijn desondanks nog wel. Hoe anders is dat bij bijvoorbeeld de Misfit Ray: daarbij bepalen gebruikers zelf hun doelen.

Dat 10.000 stappen per dag door veel fabrikanten nog steeds als geldige richtlijn wordt gezien, is ergens wel apart: deze is namelijk al ruim 50 jaar oud. In een Japans onderzoek uit de jaren 60 werd gesteld dat een gezonde man 2.000 calorieën per week moet verbranden, wat neerkomt op 10.000 stappen per dag. Op basis van die informatie werd ook gelijk de eerste stappenteller ontworpen. En dat is eigenlijk gek, want er wordt niet vermeld hoe lang of zwaar de man in kwestie is, en welk aantal voor vrouwen als gezond wordt gezien.

Stappentellers zijn in 50 jaar flink doorontwikkeld, maar het aantal van 10.000 stappen is voor veel fabrikanten nog steeds heilig. Niet voor Misfit: bij deze fitness trackers bepalen gebruikers zelf na hoeveel stappen zij tevreden zijn. De trackers vragen gebruikers namelijk hoe actief hun levensstijl is, en passen daar automatisch het aantal stappen dat ze moeten maken op aan. Zo zijn ze er altijd zeker van dat ze genoeg bewegen om hun persoonlijke doelen te kunnen bereiken. De krachtige technologie van bijvoorbeeld de Misfit Ray meet naast activiteit ook slaap, geeft dankzij een trilmotortje en multicolor led genuanceerde meldingen en is bovendien ook nog te gebruiken als afstandsbediening voor muziek of camera. Al die functionaliteit is ondergebracht in een slanke armband, in diverse uitvoeringen waaronder zwart, goud of roségoud verkrijgbaar. Dankzij het grote aanbod van verschillende kleuren en materialen bandjes, misstaat de Misfit Ray zeker niet aan een pols met of zonder andere armbanden.

De Misfit Ray is multifunctioneel en geschikt voor alle gebruikers. Vergeet de 10.000 stappen, en bepaal je eigen doelen!

Misfit heeft naast de Ray ook de Misfit Shine 2 fitness tracker en Misfit Phase, een hybride horloge op de markt gebracht waarmee je net als met de Ray je eigen doelen bepaalt. Maar minstens zo belangrijk, Misfit producten passen dankzij hun design bij iedere outfit.

Kijk eens bij Sportkleding.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *