Van basis over naar gevorderde training bij je bilspieren

In Nederland en België (en eigenlijk de hele westerse wereld) begint langzaam het beeld door te dringen dat strakke, stevige billen best gezien mogen worden. Lange tijd schaamden vrouwen zich voor opvallende, grote billen. Maar in de huidige tijd is dat niet meer aan de orde. Sterker nog: aanwezige, grote billen worden geassocieerd met intelligentie en zijn een van de nieuwe schoonheidsidealen. Mannen vinden het mooi en vrouwen worden er nu eerder zelfverzekerde van dan dat grote billen hun zelfvertrouwen schaden.

Maar een goede training voor strakkere billen is intensief en vergt veel van je lichaam. Je moet dan ook goed overwogen beginnen, je verdiepen in theorieën over voeding en een dieet volgen.

Dieet en voeding

Waarom een dieet volgen als je strakke billen wil trainen? De reden daarvoor is simpeler dan je misschien denkt. Want wie strakkere billen wil, wil afrekenen met vetmassa dat zich al heeft gevormd op diezelfde billen. Je moet dus op dieet en gezonde voeding gaan nuttigen. Dat kan al vrij eenvoudig door gewoon een koolhydraat arm dieet te volgen en op zoek te gaan naar recepten zonder koolhydraten. Daardoor krijg je doorgaans veel eiwitten binnen en kun je dus langer doorgaan met je training. Je krijgt energie, hebt geen last van een hongergevoel en kan het beste uit je voeding en training halen. Het zal zeker helpen en bijdragen aan een gezonder en slanker lijf.

 

Trainingsschema’s

Er zijn diverse trainingsschema’s te vinden voor het trainen van strakke billen. Wanneer je je billen strakker wil hebben, doe je dat bij voorkeur in fases. In de eerste fase leer je oefeningen kennen en pas je ze lichtjes toe. Je lijf kan zo wennen aan dit nieuwe ritme dat je jezelf aan het aanmeten bent. Wanneer de eerste fase onder de knie is kun je doorgaan naar een training voor gevorderden. Maar nog mooier zou het zijn als je een trainingsschema voor gemiddelden volgt. Op die manier maak je de overstap van beginner naar gevorderd een stuk kleiner en daarmee verklein je ook de kans op overbelasting. Het gebeurt helaas maar al te vaak dat mensen af moeten haken omdat ze last krijgen van blessures of zelfs een overbelaste bilspier.

Een goed trainingsschema voorkomt dat dit gebeurt, maar kan het risico natuurlijk nooit geheel uitsluiten. Je bent en blijft zelf verantwoordelijk.

 

Eigen risico

Het uitvoeren van bilspier oefeningen geschiedt op eigen risico. Het mag duidelijk zijn dat de beste schema’s er alles aan doen om zo duidelijk mogelijk te beschrijven wat je moet doen, hoe je oefeningen uitvoert en hoe vaak je ze mag uitvoeren. Maar je bent wel zelf verantwoordelijk. Haak je af van een training of voer je een oefening anders uit dan voorgeschreven staat? De kans bestaat dan dat je blessures oploopt. Aangezien je met je gezonde verstand ervoor gekozen hebt om af te wijken van een schema voor beginners, geen schema voor gemiddeld te volgen en wel direct met een schema voor gevorderden te beginnen, is dit je eigen schuld. Voorkom dus dat dit bij jou gaat gebeuren en neem de tijd om je te verdiepen in je bilspier training. Lees over voeding en over rust en zorg dat je oefeningen heel goed onder de knie hebt alvorens ze intensiever uit te gaan voeren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *